Burn-out van de wereld of niet…?

Burn-out van de wereld of niet….?

Ik weet het even niet meer. Mijn wereld, mijn referentiekader staat op zijn kop en ik weet niet meer wat nu wat is.

Positief blijkt ineens negatief.
Ik doe een test en ik ben “positief” dat is dus eigenlijk negatief want ik moet in isolatie en mag niet meer meedoen. Maar daardoor kan ik wel mijn achterstallige administratie bijwerken en.. hoef ik die “eikel van een baas” even niet te zien.  Ik hoef even niet met de auto dus ben ik minder vervuilend. Dat is dan weer positief.

“I hope the Russians love their children too..” zong Sting. Houdt Poetin dan niet van zijn “kinderen”? Russisch dan wel Oekraïens?
Voelt hij zich bedreigt doordat de NAVO-grens hoe langer hoe meer in zijn richting opschuift? Of is het zo dat Oekraïne al jaren de Russische bevolking terroriseert en zelfs bombardeert? Of is dit het zoveelste voorbeeld van “fake-news” om maar te rechtvaardigen waarom hij doet wat hij doet?

En onze nieuwsbronnen dan?
Is de informatie die wij krijgen ook niet “westers” ingekleurd? Wat is het waarheidsgehalte van onze nieuwsvoorziening? Het is erg makkelijk om iemand af te schilderen als “oorlogsmisdadiger”. Als je het maar vaak genoeg roept en deelt op social media dan gaan een hoop mensen het vanzelf geloven. Maar de precieze achtergrond kennen we niet.

Marina Ovsjannikova. Een heldin die de moed heeft gehad om op te staan tegen een regime waar ze het niet mee eens is. Met gevaar voor eigen leven een ‘statement’ durfde te maken en toegaf dat ze jarenlang, als redactrice van een tv-zender, iedereen heeft voorgelogen om de propaganda-illusie maar in stand te houden.
Of Arkadi Dvorkovitsj, oud vicepremier van Rusland, die zich keert tegen het regime waar hij jarenlang onderdeel van heeft uitgemaakt: “Oorlog is het ergste in het leven!
Dit stemt me, ondanks de negatieve boodschap, weer wat positief!

Ik ben in de war. Zelfs het woord “war” verwijst naar oorlog, oorlog in mijn hoofd. Ik weet niet meer wat nep of wat echt is.
Of misschien is hoe wij naar de wereld kijken alleen een image van onze eigen hersenspinsels? Dat zou betekenen dat ik daar zelf invloed op kan uitoefenen. Ik kan er voor kiezen om mee te gaan met welke negatieve nieuwsstroom dan ook of …niet!

Ik kies ervoor om het mooie in de mensen en in de wereld te zien.
Ik kies ervoor om te genieten van een Vlaamse Gaai die van de pindaatjes loopt te pikken die ik in de tuin heb opgehangen.
Ik kies ervoor plezier te hebben met mijn kleinkinderen die ik naar school breng.
Ik kies ervoor stil te staan bij mijn hond die mij een lebber geeft als ik op de bank een ‘powernap’ neem.
Ik kies!

En wat kies jij…..?