Burn-out, don’t shoot the messenger!

Als een populair muziekstuk met stip stijgt naar nummer 1, dan worden we daar blij van. In ieder geval de vertolker en het team die dat allemaal heeft mogelijk gemaakt.
Als het echter beroepsziekten betreft, dan stemt ons dat treurig. Burn-out heeft die twijfelachtige eer en zal deze positie nog wel even innemen.

Vermoeidheid, prikkelbaar, onderpresteren daar willen we zo snel mogelijk van af toch? Zodat we ons normale leventje weer kunnen oppakken. Maar als ons “normale leventje” nu juist de oorzaak is van alle ellende..
Dan lijkt het wel op paracetamol slikken om de pijn te dempen als je onderbeen een hoek van 90 graden maakt. Die pijn heeft je wat te vertellen en zo ook je burn-out!

Wat maakt nu dat je zo moe bent? Of dat je zo’n kort, of geen, lontje hebt? Of dat je er op je werk niets meer van bakt?
Sneeuwwitje kan hier wellicht uitkomst bieden. Je weet wel, “spiegeltje, spiegeltje…” Maar durf je wel te kijken? Wat zie je?
Een opleiding die achteraf tegenviel? Je gedroomde baan die in werkelijkheid meer weg heeft van een nachtmerrie? Je partner waarvoor je ooit gevallen bent als een blok maar nu meer een blok aan je been is? Energievreters!

Kijk eens in de spiegel. Welke andere keuzes kun je maken? Mee eens, het vergt het nodige denkwerk en tijd. Sommige dingen zijn niet zo 1, 2, 3 op te lossen maar plannen smeden om keuzes te maken die dichter bij jezelf staan maakt het alleszins de inspanning waard.
Weten wie je bent, wat je belangrijk vindt en vandaar uit je pad bepalen naar de best mogelijke versie van jezelf!

Burn-out is lastig als je er midden in zit maar opent ook deuren, een inspirerende zoektocht naar waar je voor staat.
Of je wil luisteren naar zijn boodschap is aan jou…